Hogy repül az idő. Hatodik alkalommal fesztiváloznak a libák. Már amelyiknek jó a mája. Orosházáról gágogták be magukat székesfővárosunkba, előbb a Budai Várba, majd a Belvárosba. Libamáj Fesztivál szeptember 5-7. között az Erzsébet téren.
A szervezők két különleges ajánlattal is készülnek: már 1000 forint alatt lehet libamájas meleg ételeket kóstolni, és lesz komplett fesztiválmenü is. Az immáron hagyományosnak mondható gasztro fesztivál nincs híján az ínyencségeknek: többek között lesz liba tepertős bonbon, házi füstölésű liba kolbász, frissen sült liba tepertő, amihez a kenyeret is a tetthelyen sütik, fokhagymás, serpenyős libamáj, májpástétom, de még szarvasgombás és tokaji aszús páté is. A fagylaltokba is jut az aszúból, s aki még csavarosabb nyalnivalóra vágyik, annak ott az áfonyás camembert. fagylalt. Lehet emésztést serkenteni jobbnál jobb borokkal, megágyazni pálinkákkal.
Persze a kacsák sem ússzák meg a dolgot, ők is serpenyőbe, tepsibe kerülnek. Két falat között belehallgathatunk a porondon folyó beszélgetésekbe, és ha nem tudnánk, itt a ragyogó alkalom, hogy megvilágosodjunk, milyen a jó libamáj, hogyan kell tökéletesen elkészíteni, miért áldásos baromfihúst enni. A fesztiválon a hozzávalót is megvehetjük.
A fesztivált először 2008-ban a libamáj „fővárosában”, Orosházán rendezték meg, később került Budára, a múlt évben pedig már a pesti Erzsébet térre. Úgy néz ki, itt otthonosabb. A fesztivál díszvendége azért természetesen Orosháza városa, a rendezvény fővédnöke a földművelésügyi miniszter.
Részletes információ: www.magyarizek.hu