A Közért Egyesület által működtetett, IX. kerületi Élesztőben mától bodagot is lehet kapni. A bodagot eredetileg nem szokás megtölteni, itt mégis lesz túrós-szalonnás, káposztás és csípős lecsós is.
A kézműves söreiről híres, Tűzoltó utcai Élesztőben kedd estétől kezdve bodagot, azaz cigánykenyeret is lehet kapni - írja a 444.hu. A lap szerint a projekt mögött a cigány gasztronómia köré Romani Platni néven lakásétterem-sorozatot is szervező Közért Egyesület áll, ami több mint 10 éve működik azzal a céllal, hogy Ferencváros roma fiataljainak közösséget nyújtsanak.
Gasztróbárjuk a Norvég Civil Alap támogatásával nyílt meg.
A bodagot eredetileg nem szokás megtölteni, itt mégis lesz túrós-szalonnás, káposztás és csípős lecsós is, melyeket az egyesület munkájában részt vevők fogják előkészíteni, kezdetben pedig az Élesztő személyzete fogja árusítani.
Az egyesület egyrészt munkát szeretne biztosítani a náluk megforduló fiataloknak, másrészt a keletkező profitot visszaforgatnák az ifjúságsegítő központ működésébe - írja a lap.
Ha többet szeretne tudni a bodag, más néven bokoji, avagy cigánykenyér történetéről, s arról, hogyan készül, akkor ajánljuk rovatunkból Varga Katalin írását a felvidéki roma közösségek mindennapi betevőjéről.