Gasztro hvg.hu 2014. június. 10. 21:49

Cigánykenyeret is ehet mától Budapesten

A Közért Egyesület által működtetett, IX. kerületi Élesztőben mától bodagot is lehet kapni. A bodagot eredetileg nem szokás megtölteni, itt mégis lesz túrós-szalonnás, káposztás és csípős lecsós is.

A kézműves söreiről híres, Tűzoltó utcai Élesztőben kedd estétől kezdve bodagot, azaz cigánykenyeret is lehet kapni - írja a 444.hu. A lap szerint a projekt mögött a cigány gasztronómia köré Romani Platni néven lakásétterem-sorozatot is szervező Közért Egyesület áll, ami több mint 10 éve működik azzal a céllal, hogy Ferencváros roma fiataljainak közösséget nyújtsanak.

romani platni

Gasztróbárjuk a Norvég Civil Alap támogatásával nyílt meg.

A bodagot eredetileg nem szokás megtölteni, itt mégis lesz túrós-szalonnás, káposztás és csípős lecsós is, melyeket az egyesület munkájában részt vevők fogják előkészíteni, kezdetben pedig az Élesztő személyzete fogja árusítani.

Az egyesület egyrészt munkát szeretne biztosítani a náluk megforduló fiataloknak, másrészt a keletkező profitot visszaforgatnák az ifjúságsegítő központ működésébe - írja a lap.

Ha többet szeretne tudni a bodag, más néven bokoji, avagy cigánykenyér történetéről, s arról, hogyan készül, akkor ajánljuk rovatunkból  Varga Katalin írását a felvidéki roma közösségek mindennapi betevőjéről

Élet+Stílus hvg.hu 2024. november. 30. 10:00

„Elájult, és akkor jött rá, hogy valami nem stimmel” – Kösz, jól: kiégés és stressz a magyar munkahelyeken

<strong>Milyen személyiségjegyek jellemzik a munkamániásokat, és mi lehet az oka, hogy Magyarországon a civil szférában dolgozik a legtöbb munkafüggő</strong>? Mennyire az egyén, és mennyire a munkáltató felelőssége, ha a munkamánia eluralkodik, és függőséggé, kiégéssé válik? <strong>Mi a közös Karácsony Gergelyben és Donald Trumpban?</strong> A Kösz, jól vendége volt Kun Bernadette pszichológus és Merész István, az Allianz-Trade vezetője.