2014. május. 06. 19:34 MTI Utolsó frissítés: 2014. május. 06. 19:32 Gasztro

Pezsgős marcipán szamócával: ez lesz a menő fagyi nyáron a Balatonnál

Most először választották meg a Balaton fagyiját a Nyitott Balaton programsorozatban. A győztes édesség pezsgős marcipán szamócával, a Balatoni randevú nevet kapta, és egy balatonmáriafürdői fagylaltozóban készítik.

A versenyre Balatoni Regionális TDM Szövetség hirdette meg, és csak az üdülőrégióból lehetett nevezni hagyományos alapanyagokat tartalmazó termékekkel.

A zsűri a tó körül 8 helyszínen 16 féle fagylaltból választotta ki a győztest, amely az idei szezonban a Balaton fagyija 2014 címet viselheti.

Minden fagylaltozó kétféle ízzel nevezhetett. Ezek között volt füge, dió, citromfű, balatoni jégboros és kapros ízű is.

A legtöbb pontot a Balatoni randevú fantázianevű fagylalt kapta, amelynek készítője Pálfi Attila, a balatonmáriafürdői Florida Fagylaltozó tulajdonos-üzemeltetője. A pezsgős marcipános szamócás fagylalt receptjét hamarosan nyilvánosságra hozzák, így nyáron több Balaton környéki fagyizóban is megkóstolhatják majd a vendégek.

A fődíj mellett a zsűri különdíjjal jutalmazott 3 további fagylaltot: a balatonföldvári Kárpáti Fagyizó Füge-dió fantázia, a balatonfüredi Korzó Fagyizó Füredi mákvirág és a szintén füredi Bagaméri Fagylaltozó Kapros-túrós pite fantázianevű fagylaltját.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?