2014. április. 05. 15:17 MTI Utolsó frissítés: 2014. április. 05. 15:12 Gasztro

Átszaladó egér miatt bezárattak egy híres New York-i pékséget

Egérinvázió miatt bezárták a New York-i közegészségügyi hatóságok a francia Dominique Anselnek a cronut nevű süteménye révén híressé vált pékségét a nagyváros SoHo nevű felkapott negyedében.

A croissant és az amerikai fánk, a donut keverékeként született, darabonként öt dollárért (1100 forintért) árult édesség - amelyet le is védettek - óriási népszerűséget hozott a cukrászdának tavaly és egy csapásra az egyik legnépszerűbb hely lett New Yorkban.

Pénteken azonban bezáratták: a hatóságok az után jelentek meg a helyen, hogy egy vendég olyan videót tett közzé, amelyen egy egér szalad át a konyhán. A rövid felvétel a YouTube-ra is felkerült. A közegészségügyiek szerint a pékségben súlyos egérinvázió alakult ki, ami szakértői beavatkozást igényel.

A hely a cukrászda tervei szerint hétfőn nyílik meg újra, miután megtörtént a fertőtlenítés és megtörténtek a szükséges javítások annak megakadályozására, hogy a rágcsálók bejussanak. A legutóbbi ellenőrzésen a pékség a lehető legjobb, A-jelű minősítést kapott a hatóságoktól.

Márciusban egy másik ismert létesítmény, a három Michelin-csillagos Per Se étterem került címoldalra, miután a legrosszabb, a bezárást megelőző értékelést kapta a közegészségügytől, mert legalább hét szabályt megsértett. Az ítélet szerint a 300 dolláros menüiről ismert étterem alapvető higiéniás előírásoknak nem felelt meg és többek közt nem tett eleget a dohányzási tilalomnak sem.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?