Több mint 1200 amerikai séf válaszolt a National Restaurant Association körkérdésére: mit tartanak 2014 legfontosabb gasztronómiai trendjeinek?
Az amerikai éttermi szövetség - nemzetközileg meghatározó - szokásos évi trend-előjelzése alapján összeállított top 20-as lista nem sok változást mutat 2013-hoz képest, viszont érdekes elmozdulások tapasztalhatók az erősődő-gyengülő írányzatok külön összesítésében, és érdemes az örök ranglistát is tanulmányozni.
A jó minőségű, helyi alapanyagok, a környezet fenntarthatósága, a glutén-mentes konyha, az egészséges gyermekélelmezés vezeti a top 20-as általános listát. A leginkább erősődő trendet a "fülétől a farkáig, a gyökerétől a hajtásvégig" mottó jellemzi, vagyis, hogy a levágott állatok, a termények minden hasznosítható része feldolgozásra kerüljön. A gyengülő trendsor többek között a görög joghurt, az u.n. kreatív metszésű húsok és a steak (!) presztizsvesztéséről árulkodik. Az örök ranglistán továbbra is sziklaszilárdan tartja megosztott első helyét a rántott csirke és az olasz konyha! Desszertfronton az úgy nevezett hibridek dübörögnek, mint például a cronut és a duffin Ezek a kedvelt amerikai fánk és a croissant, illetve a muffin kereszteződései
Mi is naprakészek lehetünk a food&wine jóvoltából, amelyik hatodik éve rendre teljes terjedelmében közli és elemzi a trend-előjelzéseket.