A májusi Pálinkafesztiválon mutatják be a mobil blendelőt. A bizarr hangzású berendezéssel saját ízlésünk szerint házasíthatunk pálinkát.
2013 a meggy éve, ezért a május 16–19. között a belvárosi Erzsébet téren megrendezett Budapesti Pálinkafesztiválon a több mint négyszáz párlat mellett megkóstolhatjuk az Év meggypálinkáját. Az esztendő bajnokát hazánk tizenkét, kiemelkedő minőségű párlatának házasításából készítik.
De további újdonságokat is tartogat a rendezvény. A Rézangyal egyedi blendelő kurzussal várja a látogatókat május 16. és 19. között. A lelkes jelentkezők négyféle párlatból készíthetik el egyedi, házasított pálinkájukat, amelynek maguk állíthatják be az illatát, ízét és alkoholfokát. Az újdonsült „mesterek” 2,5 dl-es kiszerelésű, saját címkével és névvel ellátott palackban vihetik haza egyedi párlatukat.
Az igazi ínyencek pedig kipróbálhatják mi születik a zöldségpárlatok és a prémium kézműves bonbonok találkozásából. A Lady Levender Csokoládé Manufaktúra tulajdonosa ugyanis különleges bonbonjaiba Brill pálinkákat és zöldségpárlatokat tölt.
„Törekszem meghökkentő, újszerű, vagány ízeket kikísérletezni. Ilyen lesz például a medvehagymapárlattal töltött bonbon” – mondta Gulyás Gyöngyvér a Manufaktúra tulajdonosa.