Sosem fogják csapolni a japán elefánttrágyás sört
Két kézzel kapkodtak az elefánttrágyás sör után Japánban. A svájci nevű, de japán Sankt Gallen serfőzde itala percek alatt elfogyott piaci premierjén.
A sör sajátossága, hogy babkávét is hozzáadnak a főzéskor, olyat, amely előzőleg megjárta egy elefánt emésztőrendszerét. Az ilyen kávé igen drága, kilója 650 ezer forintba kerül, mert elég nehéz nagyobb mennyiséget kinyerni az elefántokból. A japán sörújdonsághoz thaiföldi elefántok szolgáltak a speciális hozzávalóval.
A sör különlegessége, hogy kóstolói szerint az utóíze sokkal kellemesebb, mint a szokvány eljárással és hozzávalókból készült söröké.
A brit Metro újság tudósítója megkérdezte a Sankt Gallen céget, hogy tervezi-e csapolt sörként is forgalmazni új termékét. A válasz nemleges volt.