Évről évre a saját rekordjuk megdöntésére készülnek ilyen tájt a nagykanizsaiak. Kedvenc versenyszámuk: a fánksütés.
Az idei farsangi fánkfesztiválig még szűk három hetet gyakorolhatnak. Az ötödik farsangi fánkfesztivál február 9-én lesz a zalai megyeszékhelyen, ahova az egész országból várják a részvevőket a szervezők. Sőt, az idén először egy nappal előbb gasztronómiai-turisztikai konferenciával vezetik fel a fesztivált.
A városban jelmezes felvonulással veszi kezdetét a nevezetes nap, hogy aztán profik és amatőrők ringbe szálljanak a fánksütő versenyen. A cél, hogy minden évben megdöntsék saját rekordjukat, vagyis lekörözzék magukat a fánkféleségekkel, amiből idáig már több mint félszáz félét sikerült prezentálniuk három kategóriában, úgy is mint: kelt, kevert és toló (forgács) fánk.
Aki Nagykanizsán ezen a napon fánkot kóstol, számíthat rá, hogy a hagyományos szalagos baracklekváros mellett a legkülönfélébb csokoládés, gesztenyés, diós, grillázsos,marcipános, rumos, likőrős, gyümölcsös változatokkal töltekezhet; de nem hiányoznak a sós-sajtos, zöldséges, sonkás változatok sem. Az abszolút nyertes a fánkra éhes közönség: amúgy az viszi el a pálmát, aki a szigorú zsűri értékelése szerint a legkiválóbbat alkotta íz, állag, kelési fok szerint.
Míg a fánkok sülnek,bio élelmiszereket,sajtokat,édességeket,mézeket,pálinkákat kóstolhatnak azok,akik a nevezetes napon a tetthelyre,azaz a nagykanizsai Park Centerbe látogatnak.