Piacon az utca - itt a második Street Food Show
A Mikulás csütörtökön délután benyomult Pesten a Hold utcai csarnokba, és telerakta jobbnál jobb enni- és innivalókkal. A krampuszok kinn rekedtek, virgácsot sem kap senki, viszont vasárnap estig garantált a tele zsák a II. Street Food Show-n.
Amikor a jó kis meleg szeptemberben három nap alatt tizenegyezren megfordultak a belvárosi csarnokban,picit nehezményeztük,miért csak az utca vonul be a piacra,ahelyett,hogy az kicsit ki is jönne „levegőzni”. Most nem győzhetünk örülni,hogy bemenekülhetünk a mínuszok elől. Ráadásul magunk mögött hagyhatjuk a karácsonyi vásárokat kürtőskalácsostól,szittya lepényestől,hun-dogostól. Mert itt egészen más vár ránk.
Túlnyomórészt új szereplőket hívtak a szervezők a piacra, megint olyanokat,akiket a legjobbak közé sorolnak. Mostantól vasárnapig nem kell nyakunkba venni a várost, hogy felderítsük,kiknél vannak a legfinomabb téli falatoznivalók. Csak győzzük egymás után kienni őket a vagyonukból.
A piacon az utca főszereplői:
Halkakas, Villa Vulcanus, Boutiq’Bar, Sarki Fűszeres, Manga Cowboy, Big Gyros Taverna, Papírtigris, La Praline,Gelarto Rosa, Fragola, Műhely Kávézó & Galéria , Csöppentő, Bors Kézműves Sörfőzde és a Hara’Punk gerillasörfőzde, Szalonspic borbár, Alma Vitaminbár, Buubble Tea Company.
Programok:
Séfek játszótere a piac:
Fényhozók, Hanukka-várás (December 7. 12.00-16.00)
Rosenstein: Libakocsonya pászka bruschettával
Fülemüle: Sólet füstölt hússal
Raj Ráchel: Ráchel Flódnija
/ Háromfogásos menü 2000 forint/
Dining Guide Blogkóstoló (December 8. szombat 12.00-20.00 december 9. vasárnap 12.00-16.00)
Visszatér a hazai gasztroblogger szcéna második generációjának két „éltanulója”, a szeptemberi Street Food Show-n magyaros halcurryjével nagy népszerűségre szert tett Dizájnmenza valamint a portugál fogásokat még a portugáloknál is jobban ismerő Selectfood. Külön öröm, hogy elfogadta a meghívást az idei gasztro Goldenblog-díjas Vegasztrománia blog írója. Itt lesz a chipek helyett a csoki mellett voksát letevő Sabrina csoki blog gazdája és a Svájcból érkező, fényképezőgéppel csodát tevő Édes és Keserű, illetve az objektívvel szintén szorosabb barátságot ápoló Az élet napos oldala szerzője. A pontot az Ági főz, a Rozmaring és csokoládé és a Nyammm teszi fel az i-re.
Ahogy a szeptemberi rendezvényen, úgy most is, a résztvevők hármas csapatokban váltják egymást. 4-4 órán át kínálják a háromfogásos menüket / 1500 forintért/.Az étlap:
Az élet napos oldala: Joghurtos sültpaprika-krémleves
Ági főz: Boszniai üst - egytálétel marha és birkahússal, krumplival és zöldségekkel
Dizájnmenza: Keleti chilis vörösboros marhapörkölt, koriandermorzsás kalácsgombóccal és édes-savanyú szilvaszósszal
Édes és Keserű: Tökmagos-sütőtökös-narancsos muffin
Nyammm: Narancsos fehércsokoládé-mousse mézeskaláccsal és narancsfilével
Rozmaring&Csokoládé: Calabriai bableves
Selectfood: Tőkehal-pataniscas kukoricalisztes-sütőtökös kenyérkékkel, ehető virágok salátakeverékben
Vegasztrománia: Diósült