2012. szeptember. 12. 07:33 MTI Utolsó frissítés: 2012. szeptember. 12. 07:31 Gasztro

Már nincs szabad asztal a helsinki bányavendéglőben

Négyfogásos menüt kínál egy mészkőbánya mélyébe telepített finn vendéglő, amelynek étlapján flambírozott csiga is szerepel.

Az utóbbi időben egyre gyakoribb, hogy éttermek, boltok időszakosan szokatlan helyszínekre települnek ki, a hirtelen feltűnő, majd éppoly gyorsan eltűnő ideiglenes árusítóhelyeket "pop-up" üzleteknek nevezik.

Helsinki népszerű étterme, a Muru "pop-down" vendéglőt nyitott a dél-finnországi Lohjában, a helyi mészkőbányában, 80 méterrel a felszín alatt, ahol tíz estén át várják az ínyenceket.

A 128 eurós vacsorákra, amelyeken a flambírozott csigákon kívül füstölt fehér marénát kínálnak citromolajban, borjú vesepecsenyét és steaket, már minden hely elkelt.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?