Raj Ráchel a Tortaszalon tulajdonosa divattervezőnek készült. Most tortatervező, süteményei ezért el sem kerülhetik, hogy csinosak legyenek.
Nem rég Nagyon Nagy Nemzeti Túró Rudi Tesztünkben hazánk desszertjének roppant történelmi súlyát feszegettük. A kérdés azonban túllép a kényelmes visszatekintés határain, és a jövőbe tekint. Milyen lehetőségek állnak a túródesszert előtt? Cukrászok a nemzet élén.
Aki belép Raj Ráchel Veres Pálné utcai Tortaszalonjába, látja, itt minden formatervezett, apró, és kedves. Mint egy art deco ékszerdobozban. Ráchel ugyanis divattervező eredetileg, és ezt a tudást a torták formatervezésében használja fel.
Papírral és ceruzával kezdi a sütést, skiccekben keresi a megfelelő külcsínyt.
Az eredeti ízhez nem nyúl hozzá, nem egészíti ki - minden úgy jó, ahogy van, az édes-savanykás krémtúró továbbra is a vastag csokival randevúzik. Vagy mégis hozzányúl? Hiszen a máz nem egyszerűen csokoládé, hanem csokis marcipán.
Ahogy a díszítés is marcipánból készül, már csak azért is, mert a gyerekkori nosztalgia nem ér révbe a retro íz és név felidézésével. A torta felszínén a Magyar népmesék nyitóanimációjából elcsent pillanatkép kanyarog.