2012. március. 13. 19:09 MTI Utolsó frissítés: 2012. március. 13. 19:08 Gasztro

Egy német 61 kiló húst eszik évente

Stabilan 61 kiló az egy főre jutó éves német húsfogyasztás.

Tavaly 3,2 százalékkal nőttek a német húsforgalmazás és a rendezvény-szolgáltatások bevételei, a német húsfeldolgozói szövetség kedden közzétett adatai szerint a húsfogyasztás közel azonos szinten maradt az előző évivel: az egy főre jutó éves átlagos fogyasztás stabilan 61 kilogramm volt 2011-ben, mindössze 100 grammal kevesebb mint 2010-ben. A húsfélék közül messze a sertéshús állt az első helyen: ebből 39,6 kiló fogyott tavaly személyenként Németországban. Szárnyashúsból 11,5 kilogrammot, marha- és borjúhúsból 8,4 kilót fogyasztottak 2011-ben a németek.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?