Új szakácskönyv Segal Viktortól – ajánló
Szerencsére egyre több nemzetközileg is elismert magyar séf dönt úgy, hogy saját szakácskönyvvel rukkol elő. Segal Viktor könyve a különböző nemzetek alapanyagainak és főzési technológiáinak ötvözésére épülő gasztronómiai irányzat egyik úttörő gyűjteménye lehet.
Segal Viktor a fúziós konyha legjelentősebb képviselője hazánkban. Egyedi stílusát a külföldön töltött 13 év alatt összegyűjtött tapasztalatok segítségével alakította ki. Megfordult többek között Tel-Avivban, Amszterdamban és Lyonban is. Jelenleg az Abacus Hotel és a Baldasztis’s Gourmet bolt és Café tanácsadójaként dolgozik, miközben folyamatosan tanít, és olyan luxusrendezvényeken főz, mint az Operabál. A „Kilencek” egyike, más szóval azon kilenc séf között tartják számon, akik a legnagyobb befolyással bírnak a mai magyar gasztronómiára és vendéglátásra.
Első könyve, a Színek és ízek a Boook kiadónál jelent meg. Olyan könyvet terveztek, ami arra ösztökél, hogy főzzünk színesen, kísérletezzünk, használjuk a fantáziánkat, fedezzünk fel új ízeket, fűszereket és alapanyagokat, miközben Viktor is kiadhatja magából elképzeléseit a különböző ételekkel kapcsolatban, saját stílusához hűen.
A könyv 15 fejezetben a szakács 15 kedvenc alapanyagát veszi sorra. Ne gondoljunk méregdrága luxushozzávalókra: a lista szereplői között leginkább olyan egyszerű ételekkel találkozunk, mint a paradicsom, a cékla, a csirke vagy a csokoládé.