2008. június. 19. 16:10
hvg.hu
Utolsó frissítés: 2008. június. 20. 13:23
Gasztro
Háromcsillagos vendégnek főztek Budapesten
Nem mindennapi vendégnek terítettek június 17-én a budapesti Onyx étteremben. Eckart Witzigmann, a három Michelin-csillagos osztrák séffejedelem itt költötte el szerény ebédét, miután a Gerbeaud-házban találkozott a sajtó és a vendéglátós szakma képviselőivel.
A fogadás helyszíne: Onyx étterem |
A meglehetősen kifinomult ízlésű vendégnek annyira ízlett az ebéd, hogy vendégszereplésre hívta szakácsainkat világhírű salzburgi éttermébe, az Ikarusba.
Íme a menü, az egyes fogásokhoz kínált italokkal
- Spárga carpaccio, tárkonyos kovászos uborka vinaigrett-tel
- Borjúláb carpaccio málna öntettel – Billecart Salmon Champagne
- Bőrös fogas, vargányával töltött karalábéval és hollandi mártással – Egri Viognier 2006, Gál Pincészet
- Kapros tökfőzelék, paprikás mangalicapofával – Nagy-Eged Kadarka 2005, Gróf Buttler Pincészet
- Túrógombóc ropogós morzsában, eper salátával, tejföl szörbettel - Badacsonyi késői szüretelésű Olaszrizling 2000, Szeremley Pincészet
- Házi csokoládé praliné