Gourmet Fesztivál a Millenárison
Borokkal, sajtokkal és különleges étkekkel várja az érdeklődőket a IV. Budai Gourmet Fesztívál május 30. és június 1 között. Ezen a három napon a kulináris örömök hódolóié a Millenáris Park.
Pacal carbonare, libamáj millefuille, zöldalmával és karamellizált kecskesajttal, burgonya espuma erdei gombákkal és buggyantott fürjtojással - csupán néhány ínyencség a fesztivál kínálatából, amelyet a főváros jeles séfjei prezentálnak. A rendezvény, a majd’ száz különböző típusú sajtkülönlegesség és a több száz féle bor mellett, idén több, a magyar gasztronómiában új utakat kereső étterem étkeiből kínál válogatást. Többek között itt lesz például a Bock bisztró, a Segal, az Alabárdos és az Onyx étterem.
A Magyar Gasztronómiai Egyesület támogatásával közel tucatnyi éttermet sikerült megnyerni arra, hogy bemutassák, hol tartanak a konyha újraértelmezésében - nyilatkozta Haris György, a rendezvény szervezője.
A borászatok a 2006 és 2007-es boraikat kóstoltatják, amelyek közül nem is egy igen nagy klasszist mutat. Nőtt a részt vevő borkereskedések száma is, a világ minden részéből származó borokat lehet kóstolni és vásárolni .Nem hiányozhatnak a legnagyobb párlatházak sem, így több mint 50 cég vonul fel a fesztíválon.