2008. április. 02. 12:00 Utolsó frissítés: 2008. április. 02. 10:47 Gasztro

Tésztaszerda: féláron magyar és nemzetközi ínyencségek

A Torkos Csütörtök és a Mozdulj Péntek után itt a Tésztaszerda.

Az eltésztásított hétköznapon, április 16-án az ország több mint háromszáz vendéglátóhelyén külön erre az alkalomra összeállított magyaros és nemzetközi tésztamenüvel várják a nagyérdeműt. Mi sem természetesebb, mint hogy féláron. Nem tudjuk ugyan, mihez képest, hiszen ez az első ilyen, a hagyományteremtés szándékával meghirdetett nap, amelyre összehangolják a menüket. Ha a beetetésünk jól sül el, s az országimázst is sikerül idegenforgalmilag erősítenünk, akkor jövőre biztosan még alacsonyabb áron ehetjük a bablevest gyufatésztával, a sült csirkecombot káposztás cvekedlivel, a paradicsomos pennét kagylóval, a metéltet édesköményes lazaccal, s édesíthetjük az életünket akciós vargabélessel vagy diós tésztában sült barackkal.

Éhes kíváncsisággal várjuk a folytatást, még van néhány kiadó napja a hétnek.

- gy -

hvg360 Tiszóczi Roland 2024. december. 03. 20:00

„Kib*szott okos vagyok!” – így döntötték be Jeffrey Skilling könyvelési trükkjei a világ egyik legnagyobb cégbirodalmát

Az 1985-ben alakult Enron tizenöt év alatt Amerika ötödik legnagyobb vállalatává nőtt százmilliárd dollár feletti forgalommal, a „nyereségességének pedig nincsenek határai, csak ha te állítod fel azokat” – vélték a vezetők. A hihetetlen eredmények kulcsfigurája Jeffrey Skilling – a vállalat egykori tanácsadójából lett vezérigazgató –, aki kreatív pénzügyi ötleteivel a világ egyik legnagyobb vállalati sikerét, majd végül csődjét hozta össze. Nagy csalások című sorozatunk legújabb cikke.