Élet+Stílus hvg.hu/MTI 2021. július. 05. 21:54

Chilis, szedres és csokis az Év fagylaltja

A győztes a balzsamos sült áfonyás és lágy kecskesajtos, valamint az édes tejfölös, Cumberland mártással készülő fagyit előzte meg. Semjén Zsolt vadászkiállítása külön kategóriát kapott.

Fehér Gergő békéscsabai cukrász Bíborka fantázianevű, chilis, szedres, csokis alkotása lett az év fagylaltja a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idei versenyén.

Mögötte Koncz Andrea végzett a balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagylaltjával, Márton Brigitta pedig a harmadik az édes tejfölös, Cumberland mártással készülő fagyijával.

Saját kategóriát kapott Semjén Zsolt vadászkiállítása.

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás.tiszteletére kiírt, erdő-mező ízei kategória győztese Nagy László lett a rozmaringos-málnás étcsokoládéjával, a második helyen ebben a mezőnyben is Koncz Andrea végzett, itt Szelíd kender vad szederrel fantázianevű fagylaltjával, a harmadik pedig Reif Ferenc lett a Mezei kakukkfütty elnevezésű fagyival.

Az idei versenybe 81 fagylaltot neveztek, a négy régiós elődöntőből húsz jutott be a hétfői budapesti döntőbe.

A versenyfagylaltok csak természetes alap- és járulékos anyagokkal készülnek, kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal ízesíthetők és díszíthetők.