Élet+Stílus hvg.hu 2021. február. 23. 18:47

A gyerekvállalásról forgatott, magyar családokat mutatott be a Guardian

A műsorban többek között egy keresztény nagycsaládnak, egy Origo-portál főszerkesztőjének és Kövér Lászlónak az álláspontjával is találkozhattak a The Guardian nézői.

Magyarországon az egyik legalacsonyabb a gyerekszülések száma Európában, miközben Orbán Viktor miniszterelnök jelentős összegeket fordít arra, hogy rávegye a fiatalokat a gyerekvállalásra – ezzel indul a The Guardian riportja, amely a gyerekvállalók magyarországi helyzetét mutatja be. A lap egy, az európai gyerekszülések számának csökkenéséről szóló sorozat részeként ejtette útba az országot.

A műsorban három különböző élethelyzetben lévő nő, illetve család nyilatkozott. Megszólalt Virág és Dániel, egy pár, akik egyáltalán nem akarnak gyereket, és ezért hátrányok érik őket. Beszélt a brit lap újságírójának a vallásos családból származó Veronika, akinek három gyereke van, és családjának tagjai is lehetőséget kaptak kifejteni nézeteiket a népességfogyásról. És megosztotta véleményét az Origo-New Wave Media csoport alá tartozó She.hu főszerkesztője, Sallay Wanda is (a női oldal impresszumában most már Szőke-Tasi Zoltán neve szerepel főszerkesztőként).

A The Guardian olvasói a bevágásokból megismerhetik, hogy Orbán Viktor milyen támogatásokat ígér a gyereket vállaló magyar családoknak, de hallhatják azt is, amint Kövér László kifejti a 2015-ös Fidesz-kongresszuson: szeretné, ha a nők azt tartanák az önmegvalósítás legmagasabb minőségének, ha „unokákat szülhetnének nekünk”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.