Élet+Stílus hvg.hu 2020. december. 04. 11:56

Nem várt szőrös dísz bukkant fel egy ausztrál család karácsonyfáján

Egy koala zavarta meg az idei karácsony ezüst-rózsaszín-kék tematikáját McCormickéknél.

Karácsony 2020

A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!

Az Adelaide-ben élő McCormick család szépen feldíszítette az idei karácsonyfáját. Az ezüst, rózsaszín és kék díszeikhez műfenyőt választottak, de ez sem akadályozott meg egy kicsi koalát abban, hogy felmásszon a fára, megpróbálja lerágni a műanyag leveleit.

Az állat meglehetősen belegabalyodott az égősorba is, de a látványa enélkül is sokkoló volt a családnak. Amanda McCormick, az anya először azt hitte, hogy a gyerekei tettek a fára egy plüssállatot, de kiderült, hogy ez a koala nagyon is él.

Amikor hívták a helyi koalamentőket, az operátor először nem akarta elhinni a sztorit. Végül elhitték, és ki is mentették az állatot az égők közül.

De még előtte született a koaláról egy TikTok-felvétel, amely érthető módon nagy sikert aratott az interneten.

A koaláról kiderült, hogy 3-4 éves lehet, és jó egészségnek örvend.

Karácsony 2020
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
Nagyítás hvg.hu 2021. január. 24. 20:00

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha

Becslések szerint a 20. század elején 20–50 millió ember halálát okozta az emberiség írott történelmének második legsúlyosabb járványa, a spanyolnátha. A vírustörzs ugyan különbözik, a mindennapokban mégis nagy volt a hasonlóság a 100 évvel ezelőtti és a mostani mindennapok között. Helytelenül hordott maszkok, karantén és járványkórházak – Nagyítás fotógaléria.