Élet+Stílus hvg.hu 2020. november. 29. 19:36

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár

Nem hajlandók lemondani az ünnepi szokásokról.

Karácsony 2020

A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!

Németországban sem tartják meg a legtöbb hagyományos karácsonyi vásárt, az egyik rendezvény azonban kreatív megoldással biztosítja saját túlélését a koronavírus-járvány közepette is.

A bajorországi Landshut vásárában idén is kínálják a forralt bort, a kolbászt, a mézeskalácsot és más édességeket, csakhogy a vendégek az autójukkal járulhatnak a standok elé, és kiszállás nélkül vásárolhatják meg a portékákat, akárcsak egy „drive-through” gyorsétteremben.

A BBC riportja a rendhagyó ünnepi készülődésről:

Ez persze nem az optimális, de legalábbis biztosan nem a megszokott megoldás, de a semminél a jelek szerint jobb. Erre utalnak legalábbis a kígyózó autósorok a vásárnál.

A budapesti karácsonyi vásár idén az internetre költözik

Közel ötven kézműves portékái között lehet böngészni a budapestikaracsony.hu oldalon.

Karácsony 2020
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról