Élet+Stílus hvg.hu 2020. augusztus. 24. 10:27

Viszlát, legény- és lánybúcsúk: az Airbnb betiltja a partik szervezését

A döntés Magyarországra is vonatkozik.

Mostantól egyáltalán nem lehet bulikat rendezni az Airbnb-n foglalt szállásokon, döntött az üzemeltető hétfőn. A szigorítás Magyarországra is vonatkozik, ahogy az is, hogy maximum 16-an bérelhetnek ki együtt egy ingatlant az Airbnb rendszerén keresztül.

A szigorítást azért lépteti életbe a szállásadó, mert a fokozódó járványhelyzet miatt több szórakozóhely ismét korlátozza a működési idejét, a bulizók pedig világszerte az ilyen lakásokba mennek át, hogy kiengedjék a gőzt. Ez azonban közegészségügyileg sem előnyös. (A jelenség természetesen nem most kezdődött, eddig is tartottak Airbnb-s bulikat.)

A részletszabályok – például az, hogyan ellenőrzik a betartását – még nem ismertek, azt ugyanakkor leszögezték: a szabálysértéseket akár jogi útra is terelhetik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról