Élet+Stílus hvg.hu 2020. augusztus. 07. 05:49

Angela Merkel a legbefolyásosabb nő idén

A CEOWORLD felmérése szerint Angela Merkel német kancellár 2020 legbefolyásosabb nője.

A CEOWORLD globális vállalatvezetői magazin legfrissebb rangsora szerint Angela Merkel német kancellár, Nancy Pelosi, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke, valamint Melinda Gates 2020 legbefolyásosabb női. A felsorolt nevek a helyezettek sorrendjét is jelöli.

A CEOWORLD minden évben a világ 90 legbefolyásosabb nőjét vonultatja fel. Idén az első három helyen női politikusok állnak.

A lista negyedik helyét a YouTube vezérigazgató Susan Wojcicki szerezte meg, az ötödik a facebookos Sheryl Sandberg.

A lista érdekessége, hogy Greta Thunberg (7.) környezetvédő-aktivista II. Erzsébet brit királynőt (ő a 8.), Ursula von der Leyen EB-elnököt (9.) és amerikai elnök lányát, Ivanka Trumpot (10.) is előzi.

A 90-es listán összesen 45 amerikai és 24 európai hölgy szerepel.

(Növekedés.hu)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élet+Stílus Csatlós Hanna 2020. október. 01. 19:46

A vörösiszap-katasztrófa az egyik közösséget szétzilálta, a másikat megerősítette

Magyarországon első alkalommal került sor egy ipari-természeti katasztrófa hosszú távú hatásainak komplex kutatására. Pszichológus, kommunikációkutató, lelkipásztor és szociológusok bevonásával vizsgálták meg, hogy tíz évvel a vörösiszapömlés után milyen állapotban van a három érintett település, Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely lakossága. A kutatás a koronavírus-járvány hosszútávú kezelésére vonatkozóan is fontos következtetéseket tartogat.