November 8-án egy butik sörfesztivállal indult a borfesztivál. Erre már önmagában felkaphatjuk a fejünket, de az idén 100 éves Gellért Hotel ennél sokkal többet kínál, ráadásul korlátlan italfogyasztással és Michelin-csillagos fogásokkal is.
Mitől izgalmas a Gellért Szálló borfesztiválja? Eleve attól, hogy egy szálloda ad helyt egy ilyen jellegű rendezvénynek és nem csak egy szálloda, hanem Budapest egyik legszebb szecessziós, a XX. század történelmét végigkísérő épülete, királyok, politikusok, filmsztárok kedvenc szállodája.
Egy ilyen épület már önmagában vonzó lehet, hogy bekukkantsunk egy Márton-napi újbor-liba kombóra, de ne siessünk annyira!
Ugyanis nincs tán szerte hazánkban olyan újbor ünnepe, ami egy sörfesztivállal indul. Márpedig a Gellértben, a „nulladik napon” válogatott söröket kóstolhatunk, s csak másnap fordulunk rá az igazi borfesztiválra, mert ugye „sörre bor, mindenkor”.
És miután 100 éves a Gellért, nem is lehet kevesebb borász, mint 100, akik 11 borvidékről érkezve sorakoztatják fel boraikat. Emellett persze minőségi pálinkákból is lesz elég olyannyira, hogy a Gellért Márton-napi rendezvényére belépők korlátlan mennyiségben kóstolhatjuk a sört, bort, pálinkát. Persze érdemes megalapozni némi étellel is.
A Gellért Szálló „saját fejlesztése” a Lakosztályétterem, amikor is az épület legszebb lakosztálya szűkkörű fine dining étteremmé válik, ahol ezúttal Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes head chefje varázsolja el a közönséget.
Természetesen idén is lesz Borvacsora és a vasárnap nem múlhat el Márton-napi Sunday brunch nélkül.
Pénteken és szombaton “afterpary” zárja a napokat az Anna and the Barbies, illetve a Maszkura és a Tücsökraj zenéjével.