Az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal jutalmazott étterme. Megőrizte Michelin-csillagát a Costes Dowtown, a Costes, a Borkonyha – jelentették be hétfő este a Michelin-gálán Budapesten.
Az elismeréseket hétfő este a Várkert bazárban rendezett gálán adták át, ahol bemutatták a 2018-as európai Michelin-kalauzt.
Mészáros Ádámnak, az Onyx séfjének Michael Ellis, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója adta át az elismerést jelképező séfkabátot és a kiadványt, amelyben ezúttal két csillaggal szerepel az étterem.
A séf az MTI-nek elmondta, hogy az Onyx konyháján nagyon sok műhelymunka folyik, a csapat minden tagjának van lehetősége az ötletelésre. Mészáros Ádám 2016 augusztusában vette át az Onyx vezetését, kezdetben azon dolgozva, hogy megmaradjon a korábban már elnyert Michelin-csillag.
Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint komoly elismerése a magyar gasztronómiai világ fejlődésének, hogy egyik éttermünket két csillaggal is elismerték a szakemberek. "Kétségbevonhatatlan bizonyítéka ez annak, amit az utóbbi időben hangsúlyozunk: Magyarországon a gasztronómiai forradalom időszakát éljük. A két csillagos elismerés kimagasló teljesítmény, hiszen nincsen két csillagos étterme Csehországnak, Lengyelországnak, Horvátországnak, ahogy Norvégiának és Finnországnak sincs. Büszke vagyok a séfjeinkre, az éttermeinkre, a gasztronómiánkra” – mondta.
A budapesti gálaeseményen mutatták be a 2018-as európai Michelin-kalauzt (Michelin Main Cities of Europe Guide 2018). Magyarország mellett a térségből Ausztria és Csehország, Lengyelország és is a magyar fővárosban tudta meg, hogy az előző évhez képest mely éttermeik tarthatták meg, vesztették el vagy éppen érdemelték ki újonnan csillagaikat. Több mint 100 - pontosabban 128 - olyan séf érkezett Európából, akik Michelin csillagos éttermeket képviseltek. Ők köszöntötték azokat, akik a budapesti gálaeseményen tudták meg, hogy csillagot, Bib Gourmand ajánlást, illetve Michelin Plate - tányér jelzést kapott az éttermük.