Élet+Stílus hvg.hu 2016. november. 08. 18:30

Az Év Természetfotósa: meglepő eredmény született az idei pályázaton

A felnőtt és az ifjúsági kategóriában is kettős győzelem született idén Az Év Természetfotósa pályázaton – jelentették be kedden.

A körülbelül 3000 pályamű közül több fordulóban választotta ki a legjobb képeket, majd a díjnyerteseket az elismert szakemberekből, művészekből álló zsűri.

A felnőttek versenyében Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel végzett az élen, a fiatalok között pedig ugyanígy aratott győzelmet Ceglédi Ádám és Szekeres Levente. A naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetségének keddi közleményében hangsúlyozták: mind a felnőtteknél, mind az ifjúsági kategóriában ezúttal két-két első helyezettet, és nem megosztott első díjat hirdettek meg.

Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel egyaránt 10-10 képpel jutottak a döntőbe, ami igen ritka ezen a pályázaton, ráadásul mindketten 2-2 kategóriában győztek, és a többi pályaművük szereplésével is csaknem hajszálra ugyanannyi pontot gyűjtöttek. Nem sokkal volt mögöttük Potyó Imre, akinek 8 képe került a falra és ugyancsak 2 kategóriát tudott megnyerni.

Az ifjúsági kategória egyik győztese, a 17 éves Ceglédi Ádám a Balaton déli partján él, és hat éve szeretett bele a természetfotózásba. A cím másik idei birtokosa Szekeres Levente, aki a Vajdaságban, Szabadkán született, és ma is ott él. Levente valójában nemcsak elnyerte, hanem egyben megvédte a címet, hiszen a pályázaton 2015-ben is ő nyerte el ezt a díjat.

Az elismeréseket kedden adták át a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol egyúttal megnyitották a verseny legjobb képeiből megrendezett kiállítást, és bemutatták a döntőbe jutott fotókból összeállított fotóalbumot is.

Az Év Természetfotósa pályázatot 24. alkalommal írták ki. Az idei győztes képeket ide kattintva nézhetik meg Nagyítás fotógalériánkban.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.