Csak tiszta forrásból: természethű borok, vegyszermentes gazdálkodásból származó alapanyagokkal készülő, szintetikus adalékok nélküli sörök, pálinkák, gyümölcslevek, szörpök, teák, kávék és persze illő harapnivalók. Mi más is lenne ez, mint a Mitiszol fesztivál.
Ugyan még egy kerek hónap van hátra a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztiválig, már most érdemes bekarikázni a naptárunkban a november 12-ikei dátumot. Ezen a napon minden s mindenki arról szól a Millenárison, hogy: az vagy, amit megiszol.
Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi évekbeli rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb teret hódító biodinamikus borkategóriát. S ahogy nőtt a hívek tábora, úgy bővült a kínálat is. Mostanra 30 kárpát-medencei és 10 más külföldi pincészet több mint 120 bora várja a kóstolókat. De nem maradnak hoppon a sör- és pálinkakedvelők, sőt az absztinensek sem, akik gyümölcsleveleket, szörpöket, gyógyteákat és kávét is kóstolhatnak. Ami mindezt közös nevezőre hozza: a tiszta forrásból, vegyszermentes gazdálkodásból származó alapanyag, a szintetikus adalékok nélkül, minimális beavatkozással készült termékek.
A különféle italokhoz igazi harapnivalók dukálnak a fentiekkel azonos elveket valló vendéglátóktól: közös tapas tálakat kínál a Pipacs Biopékség, az Élő Bolygó Farm és a Zsámboki Biokert. A meleg ételekről pedig ezúttal a zöld ebédjéről és cateringjéről ismert Házikó, valamint a zebegényi Natura Hill ökohotel és étterem gondoskodik.
S hogy az értő evés-ivás mellett a szellem is pallérozódjon: a nap során ismeretterjesztő előadások többek között a kenyérsütésről, a kávékészítésről és a sörfőzésről.
Az idei fesztiválon külön figyelmet érdemel az idén 10. születésnapját ünneplő, természethű borokra fókuszáló borkereskedés, a Terroir Club , amely azon túl, hogy számos külföldi kiállítót hoz a rendezvényre, egy különleges prémium kóstolót is tart majd, amelyen az elmúlt évtized legemlékezetesebb borait hozza vissza Champagne-tól Burgundián át Tokajig.
Részletes információk, jegyelővétel: itt és az esemény facebook oldalán.