Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#évjárat

Gasztro hvg.hu

Évszakváltás borral

Karakteres ízek, intenzívebb aromák, teltebb vörös- és fehérborok a könnyű, reduktívak helyett. A borok is évszakot váltanak.

Gasztro F.B.

Ferran Adrià - a legenda visszatért

Valóságos luxus gasztronómiai rituálé zajlott le a közelmúltban Barcelonában. Négy év szünet után először főzött újra a katalán nagymester, Ferran Adria és az El Bulli csapata a Dom Pérignon 2005-ös évjáratának bemutatása alkalmából.

Gasztro hvg.hu

Az akadémikusok tudják, milyen a jó bor

Hatodik alkalommal hirdette meg "A Magyar Tudományos Akadémia Bora" cím elnyerésére kiírt pályázatát az MTA. A minősített országos borversenyen a borértő tudósokból álló bírálóbizottság két kategóriában, ezen belül összesen hét alkategóriában hirdetett győztest. Az idei bormustrán különösen a vörös- és a desszertborok nyerték el a bírálók tetszését.

Gasztro hvg.hu

Hétvégén Budapest lesz a borvilág középpontja

A hazai top borászok mellett a borvilág „jedilovagjai” és több mint száz nemzetközi szakértő érkezik az V. VINCE Budapest Wine Show-ra. Az elmúlt esztendők sikerprogramjaval és számos újdonsággal találkozhatnak az érdeklődők február 28.-március 2. között a Corinthia Hotel termeiben.

Gasztro MTI

Kiemelkedő évjárat lesz az idei Tokaj-Hegyalján

Kiemelkedő évjárat lesz a 2013-as Tokaj-Hegyalján, az új borvidéki rendtartási minőségi követelményeknek is megfelelő első palack aszú 2016-ban kerülhet a boltok polcaira – közölte a kizárólagos állami tulajdonban lévő Tokaj Kereskedőház Zrt.

Gasztro Varga Márta

Ön jó évjáratban született? Megmondja a pezsgő

Az évjáratos vagy vintage megjelölésű pezsgők kizárólag egy évjárat alapboraiból készülnek, csak az erre érdemes, kivételesen jó adottságú esztendőkben. Az adott évjáratra jellemző változatos aromákat és struktúrákat kifejező, megismételhetetlen karakterű, magas minőséget képviselő italok közül kaptunk egy válogatást a legutóbbi, májusi Pezsgő Világ Esten. Egyúttal ellenőrizhettük is, jó évjáratban születtünk-e.