Finoman csökkentheti az esélyét, hogy magas vérnyomása vagy trombózisa legyen
Kínai kutatók összefüggést találtak az étcsoki fogyasztása és az esszenciális, azaz a kimutatható kórfolyamat nélküli magasvérnyomás kialakulásának kockázata között.
Kínai kutatók összefüggést találtak az étcsoki fogyasztása és az esszenciális, azaz a kimutatható kórfolyamat nélküli magasvérnyomás kialakulásának kockázata között.
Halloween előtt vizsgálta be az étcsokoládékat a Consumer Reports amerikai fogyasztóvédelmi szervezet, hogy kiderüljön, mennyire biztonságos a fogyasztásuk. Igen meglepő eredmények születtek.
A benyújtott keresetben legalább ötmillió dolláros kártérítést követelnek az ismert csokoládégyártótól.
Ólmot és kadmiumot is találtak egyes étcsokoládékban, ezek a nehézfémek pedig nem tesznek jót az egészségnek. Termékvisszahívásról és korlátozásról azonban szó sincsen.
Két kutatás is igazolta, hogy a magas kakaótartalmú édességek fogyasztás csökkenti a stresszt, és jó hatással van a közérzetre, valamint a memória működésére is.
Egy amerikai kutatás is megerősítette, hogy az étcsokoládé növeli a koncentrációt munka vagy tanulás közben, de a vérnyomást is növeli, ezt pedig ellensúlyozni kell. Erre a zöld tea tűnik jó megoldásnak, mert nem oltja ki az étcsokoládé koncentrációra gyakorolt jótékony hatását, hanem még növeli is.
Az étcsokoládé fogyasztása segíti a láb artériás betegségében szenvedő 60 éven felülieket abban, hogy hosszabb ideig és gyorsabban legyenek képesek járni – derítették ki a római La Sapienza egyetem kutatói. Az olasz szakemberek kimutatták, hogy étcsokoládé elfogyasztása után két órával a betegek nagyobb távolságot tudtak megtenni, és hosszabb ideig voltak képesek járni.
Ausztrál kutatók matematikai számításokkal modellezték az érvédő hatást, amelyet tíz éven át tartó napi rendszerességű étcsokoládé-fogyasztás eredményezhet.
Már több korábbi vizsgálat kimutatta, hogy az étcsokoládé rendszeres fogyasztása csökkenti a vérnyomást.
Jó hír az étcsokoládé és napozás szerelmeseinek: a két öröm nemcsak összeegyeztethető, de az első enyhíti a második kellemetlen mellékhatásait, azaz a napszúrást – állítják quebeci kutatók, akik kutatást folytatnak ezen állítás bebizonyítására.
A québeci Laval Egyetem egyik intézete toborzókampányt indított 25-26 éves, nagyon világos bőrű nők számára.
Már meg sem lepődünk azon, hogy a csokoládénak is van világnapja – július 11-e. De miért is érdemel ekkora figyelmet ez az élvezeti cikk, azon kívül, hogy odavagyunk az ízéért? Nos, számos kutatás próbál meggyőzni minket arról, hogy ne csak a csokoládé energiatartalmával foglakozzunk, számos egészségvédő hatást is tulajdoníthatunk neki.