Miért finomabb az olvadt sajt? A tudomány végre megtalálta a választ
A zsír az oka mindennek – a Yale Egyetem kutatói felfedték az okát annak, hogy miért fogyasztják szívesebben az emberek az olvadt sajtot, mint a hideget.
A zsír az oka mindennek – a Yale Egyetem kutatói felfedték az okát annak, hogy miért fogyasztják szívesebben az emberek az olvadt sajtot, mint a hideget.
Bizonyára sokan hallották már a jótanácsot: megfázáskor, influenza esetén „életmentő” lehet egy jó tyúkhúsleves. Ez a gyógymód generációról generációra terjed, de vajon tényleg van tudományos alapja?
Tudományos válasz született arra, hogy miért preferálják jobban a tonhalat és a tenger gyümölcseit minden másnál jobban a macskák – ez pedig segíthet a macskaeledel-gyártóknak abban, hogy megfelelőbb ételeket készítsenek a doromboló házi kedvenceinknek.
Torma a húsvéti sonkához, mustár a füstölt csülökhöz, paprika, bors: magyar embernek mindig.
Lehet, hogy sokan nem akaratgyengeségből nem tudnak ellenállni egy szelet tortának. A legtöbb embernek ugyanis van egy bizonyos hatodik ízérzéke, amellyel a zsírok ízét érzékeli, és akiknél ez a fajta érzékelés nincs jelen, hajlamosabbak lehetnek a hízásra.
Az eddigi öt alapízhez egy újabbat javasolnak ausztrál kutatók, akiknek hétfőn közzétett eredményei szerint az ember ízként ismeri fel a zsírt.