Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#termelő

Zhvg Dobos Emese

Kinek is fizetjük meg az egyre drágább élelmiszereket?

A koronavírus-járvány idején felértékelődött a helyi élelmiszerek fogyasztása - hallottuk sokszor. Egy évvel a járvány kitörése után annak jártunk utána, beigazolódott-e az a jóslat, miszerint az emberek szívesebben vásárolnak közvetlenül a termelőktől, sőt, akár maguk is termelni kezdenek.

Élet+Stílus Tóth Sándor

Kinek nő nagyobbra a töke?

Őszelőn egyaránt kardinális kérdés a nagyobb gazdaságokban és a családi kiskertekben, hogy mennyi s mekkora tököket tudnak betakarítani. Mindenhol szeretnek büszkélkedni átlagosnál nagyobbra nőtt példányaikkal. S akadnak, akik ebből nem ismerik – pontosabban felismerik – a mértéket, büszkén vallva, hogy igenis a méret a lényeg.

Gasztro hvg.hu

Top éttermek kulisszatitkai

Kitől jönnek a bárányok az Onyx, a zöldek a Babel konyhájára, honnan rendeli a buborék zsázsát a Borkonyha, milyen a Salon saját algás sajtja? S egyáltalán, honnan és milyen alapanyagok kerülnek a csúcséttermek konyháira?

Gazdaság MTI

Több pénzt kaptak novemberben termékeikért a sertéstartók

Az agrártermékek termelőiár-szintje novemberben 11,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a növényi termékekért 8,7, az élő állatokért és állati termékekért 17,3 százalékkal kaptak többet a termelők - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön. A vágósertések áremelkedése az októberi 16,5 százalékról 25,7 százalékra gyorsult tavaly novemberben, míg egy ével korábban 6,3 százalékkal haladta meg 2009. novemberi árszintet.

Világ MTI

Tovább gyűrűzik a spanyol uborkabotrány

Bírósághoz fordul egy spanyol kereskedő, mert megítélése szerint a hamburgi egészségügyi hatóság gondatlanul járt el, amikor az agresszív kólibaktérium hordozójának a spanyol uborkát nevezte meg.