Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#sós

Gasztro Csíki Sándor

Ha igazán különlegeset akar, főzzön kávéval

A kávé különleges összetevő. Már kis mennyiség is elegendő belőle ahhoz, hogy az édes, vagy sós ételeket új aromákkal gazdagítsa. A kávéval készült desszertek klasszikusnak számítanak szerte a világon, azonban akadnak más, kiegyensúlyozott, harmonikus, új, meglepő párosítások is.

Élet+Stílus Haulitus Anikó

Tökéletes gofri – recept

Gyerekkorunk nagy kedvence volt, aztán valahogy a süllyesztőbe került. Mostanában viszont újra kezd divatba jönni, s nemcsak a strandbüfékben. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető otthon is, olcsó és a megszokott édes mellett sósan, sajtosan, zöldségesen is nyerő.

Gasztro T.S.

Sör tengervízzel

Újfajta italt jegyez egy spanyol sörüzem: a világon elsőként tengervíz hozzáadásával készítenek duplán fermentált sört.

Gasztro Neubauer Judit

Milyen a tökéletes tízórai?

Szeptembertől az általános iskolákban bevezetik az egész napos tanítást, vagyis a gyerekek délután négyig gályáznak az intézményekben. Így még fontosabb kérdéssé válik, hogy mi kerül az uzsonnadobozba.

Gasztro T.S.

Fagylalt a Feledés poharából

A tangó jegyében alkották meg versenyműveiket az argentin cukrászok az első latin-amerikai fagylaltversenyre. Argentína meg is nyerte a földrajzi régióban először megrendezett cukrászeseményt. Dobogóra került még Mexikó és Uruguay. Mindhárom csapat ott lesz Riminiben a kézműves fagylaltok következő világversenyén.

Plázs MTI

Műtét után más íze van a sültkrumplinak?

Koszorúér sebészeti beavatkozás után más íze lesz a sültkrumlinak vagy a citromnak, sőt van olyan is, aminek az ízérzete fokozódik, mint az édes vagy a sós. Ez befolyásolhatja az operáció utáni diétát és ezzel a beteg gyógyulását is - hívják fel a figyelmet a dietetikusok egy tanulmányban, melynek eredményeit a Journal of the American Dietetic Association közölte.