Újfajta italt jegyez egy spanyol sörüzem: a világon elsőként tengervíz hozzáadásával készítenek duplán fermentált sört.
Az új sör valójában két cég közös műve, "szülei" : a minőségi kézműves söröket főző játivai (Valencia autonóm közösség) La Socarrada és a Mediterránea Agua de Mar nevű vállalkozás. Mindkettő meglehetősen fiatal, az előbbi 2010 óta van jelen a spanyol sörpiacon, míg az utóbbit 2011-ben alapították, de csak néhány hónapja kezdte el forgalmazni az emberi fogyasztásra alkalmas, és különösen főzéshez ajánlott palackozott/dobozolt tengervizet, mely az elkészült ételt gazdagítja ásványi anyagokban. A forgalmazó szerint, valójában semmi újat nem találtak fel, csak visszatérnek ahhoz a módszerhez, amelyet a földközi-tengeri halászemberek régóta alkalmaznak, például tengeri kagyló és halfélék főzésénél.
Az Er Boquerón márkanévre keresztelt sörújdonság az 1516-os bajor sörtisztasági törvény előírásait követve szűrés és pasztörizálás nélkül készül. Az ipari gyártású sörrel ellentétben a kézműves sör kettős fermentációjú – hét napig a fermentálóban, utána pedig tíz napig 21 Celsius-fokon hagyják erjedni az üvegben - ami a szénsavat természetessé teszi benne és finoman könnyed buborékokat hoz létre. A sörhöz felhasznált palackozott tengervíz a Földközi-tenger legtisztább és legjobb flórával rendelkező vizeiből származik. A folyamatos vegyelemzés és szűrés útján a víz minősége és tisztasága teljesen garantált.
Az Er Boquerón aranysárga színű, opálos sör, mint általában a szűretlen fajták. A tengervíz hozzáadása ad neki bizonyos sótartalmat, de ez nem jelent sós ízt, inkább egy leheletnyit a jódosságát hangsúlyozza, ami egyedivé, semmi máshoz nem hasonlíthatóvá teszi. A komló átlagos intenzitása sem keseríti túl. Könnyed ital, a javasolt fogyasztási hőmérséklete 5-7 Celsius-fok közötti van. 3,3 dl-es palackjának címkéje is természetesen egyedi, meghatározó a tengerkék alapszín, és egy apró tengeri hal - a sör nevét is adó boquerón, avagy ajóka - jelzi a különleges mediterrán jelleget.