Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#steak

Gasztro hvg.hu

Fotók: Szamárból készítenek steakhúst Kaposvár mellett

A húsukért tartanak parlagi szamarakat a Kaposvár melletti Bőszénfán, erről közölt képgalériát az MTI. Aki kíváncsi a szamárhús ízére, az a közeli Zselicvad étteremben kóstolhatja meg a szamársteaket és a szamárragut. A vadfeldolgozó egyébként a Kaposvári Egyetemé.

Gasztro Csíki Sándor

Ha igazán különlegeset akar, főzzön kávéval

A kávé különleges összetevő. Már kis mennyiség is elegendő belőle ahhoz, hogy az édes, vagy sós ételeket új aromákkal gazdagítsa. A kávéval készült desszertek klasszikusnak számítanak szerte a világon, azonban akadnak más, kiegyensúlyozott, harmonikus, új, meglepő párosítások is.

Gazdaság hvg.hu

Ki tud majd itt mézet venni?

A Business Insider összegyűjtött hat olyan terméket, melyek ára a csillagos egekbe emelkedhet a következő években, legalábbis az Egyesült Államokban mindenképp. A méz, csoki és a marhahús is a listán szerepel.

Gasztro hvg.hu

5 tuti tipp bor-étel párosításhoz

Nem szerepel a hivatalos programban, de a VinCE-sek még rátettek egy lapáttal az ötödik nagy bor-show alkalmából, amelynek harmadik napját - március 2. - amúgyis gasztro vasárnapnak nevezték ki. Közkincsé tették Tara Devon O' Leary WSET diplomás sommelier, borszakértő tanácsait, ha a kóstolgatások nyomán a tökéletes étel-borpárosítások nyomába erednénk. Tara nem szívbajos, szerinte hagyjuk ezt a professzionistáknak. No stressz, itt az öt tipp.

Vállalkozás hvg.hu

Csillagászati összegbe kerülhet majd egy hamburger

Az Egyesült Államokban a marhahús kiskereskedelmi ára rekordközeli magasságokban található. Az árak jövőre és 2016-ban is tovább nőhetnek, ez pedig azt jelentheti, hogy egy hamburger hamarosan például annyiba fog kerülni, mint ma egy steak. A jó hír ugyanakkor az lehet, hogy a kínálat pár éven belül nőhet majd, így az árak is csökkenthetnek, rövid távon viszont drága marhahúsra kell felkészülnie az amerikai fogyasztónak.

Gasztro M.L. - Gy.Zs.

Húsevők ünnepi salátája - recept

Gyógyíthatatlan húsevők a salátáktól is elvárják, hogy legyen bennük valami izmosabb. Ők nem valami mellé, inkább valami helyett ennék. Íme egy fajsúlyosabb saláta, ami többnapos ünnepen üdítő színfoltja lehet az unalomig ismételt hagyományos menünek. Nem túl bonyolult ötvözetről van szó.