Csövekkel vezették az alpolgármester telkére egy forrás vizét Szarvaskőn
Ahogy az ügyből botrány lett a településen, sietve eltüntették a nyomok nagyját, majd lemondott az érintett, és feloszlatták a képviselőtestületet is.
Ahogy az ügyből botrány lett a településen, sietve eltüntették a nyomok nagyját, majd lemondott az érintett, és feloszlatták a képviselőtestületet is.
Szlovéniát az ízein keresztül ismerhetjük meg igazán, hogy hogyan találkoznak a természet szépségei a helyi alapanyagokkal. A farm-to-table-mozgalom annyit takar, hogy a kertből gyakorlatilag egyenesen a tányérunkra kerül az étel: a fenntarthatóság áll a középpontban, és hogy tudjuk, honnan érkezett a hús vagy a gomba. A helyi termelők fantasztikus hozzávalói teszik igazán különlegessé a szlovéniai utazást.
Lassan negyven éve éli életét a Lillafüred melletti völgyben Hoitsy György, akinek a pisztrángjáért az ország másik feléből is elzarándokolnak a halkedvelők. A Lillafüredi Pisztrángtelep vezetője arról mesélt a hvg.hu-nak, milyen munka van emögött, de megismertük különleges tigrispisztrángjának a titkát és azt is, mit keres a bajai halászlében nori.
Az oltalom alatt álló eredetmegjelölés (OEM) azoknak a termékeknek a nevét védi, amelyek egy konkrét régióból származnak, és amelyeket hagyományos módszerrel állítanak elő.
Háromnegyedével csökkent a lazacok populációja az elmúlt ötven évben, ami komoly gondokhoz vezethet.
Ilyenkor nyáron a lángososok után a halsütödéknél áll a leghosszabb sor a Balatonon, a strandokon. De ez sajna nem változtat azon a tényen, hogy Magyarországon a halfogyasztás még mindig messze elmarad az európai tagországok átlagától. Van néhány érvünk, hogy miért tennénk jól, ha jobban ennénk, és több hal kerülne a tányérunkra. Kedvcsinálónak séfrecept.
Úgy fest, bizonyos területeken egyáltalán nem alakul úgy a nyugati élelmiszer-embargó, ahogy azt az oroszok eltervezték, ugyanis lazítanak a szankciókon. A McDonald's elleni kampánnyal pedig épp azokat az orosz beszállítókat büntethetik, akik az utóbb két évtizedben az amerikai gyorsétteremláncnak köszönhetően váltak naggyá.
A kérdés költői, hiszen mi másra lenne jó, minthogy megegyük. Csak erre felé itt a Kárpát-medencében ez nem annyira természetes, mint az újvilágban, vagy akár Afrikában, Ázsiában. Érdemes kipróbálni magában, köretként, de süteménybe is. A karácsonyi menüt is feldobhatjuk vele.
Gondolnák, hogy egy jó minőségű scotch nem csak pohárból szürcsölve élvezetes, hanem ételek kiváló kiegészítője is lehet? A skótok előszeretettel használják kedvenc italukat különböző fogások elkészítéséhez is.
Magyarország legjobb pizzája, legjobb hamburgere, legjobb paradicsomos pacalja. Az utóbbi időben elhalmozzák dicséretekkel az ország egyik legkülönlegesebb vidéki éttermét. De mi a legszegényebb megye kellős közepén működő olasz-magyar vendéglő titka, hogyan lett a Sarok Presszóból az olasz séfek által is magasan jegyzett Anyukám Mondta. Hogy mondott-e bármit Anyuka, a cikkből kiderül, a felfedett titokból annyit elárulhatunk, hogy a sikerhez egy testvérpár konok minőségmániája kellett.
Libaétterem, kemence és bogrács. Megnéztük, hogyan lehet a budapestiekhez közel hozni a falusi vendéglátást. A nemrégiben megnyílt Dunyha étteremben jártunk.
A párizsi nemzetközi élelmiszeripari kiállításon 29 ország 243 terméke közül tarolt a budaörsiek pisztrángja.