Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#likőr

Zwack Unicum

Mi történik, ha két hungarikum egyesül?

A gyomorkeserűk több évszázados tradícióra tekintenek vissza. De mitől is lesz igazán különleges egy ilyen nedű? Hogyan lehet a receptúrából újra és újra valami újat kihozni? Műhelytitkok és a gasztronómia találkozása: tartson velünk ínyenc időutazásunkon!

Gasztro Haulitus Anikó

Mire jó a mézeskalács fűszerkeverék? - recept

Nincs karácsony mézeskalács illat nélkül. Nemcsak a karácsonyi tésztát, de a mézeskalács fűszerkeveréket is érdemes elkészíteni házilag. Szép kis üvegcsékbe zárva remek gasztroajándék is, és bármily meglepő, a mézeskalácson túl még sok mindent tehetünk ízesebbé, izgalmasabbá vele.

Gasztro Haulitus Anikó

Mire jó a szegfűszeg? – recept

Bizonyos fűszerfajták pár száz éve értékesebbek voltak az aranynál is. Ölni, rabolni, csatákat vívni is képesek voltak értük eleink. Ilyen kincs volt a szegfűszeg is, amit besunyvasztunk a spájzba, és leginkább a karácsonyi mézeskalács, meg a forralt bor készítésekor veszünk elő. Pedig a jellegzetes illatú és formájú fűszernek számos létjogosultsága van a konyhán innen s túl.

Gasztro I.N.

Unicum Laude – éjszakai kurzus

Nyilván sokakat kínzott a kérdés múlt szombaton este: vajon hol töltse a jobbnál jobb programokat kínáló Múzeumok Éjszakáját? Mi nem bírtuk átlépni a saját árnyékunkat, és egy kultos-kóstolós minimál program mellett döntöttünk. Meg se álltunk a Soroksári útig.

Gasztro Molnár Kata Orsolya

De Kuyper: a fahordók titka

A bartenderek, mixerek között jól cseng a De Kuyper név. Mi, hétköznapi likörőzők, koktélozók azonban nem nagyon szoktuk tudni, milyen történetet rejt a poharunk.