Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#kéknyelű

Gasztro MTI/Turizmus online/hvg.hu

Szüreti hálaadás a musthajón

A Badacsonyi Kör tagjai rendhagyó szüreti programot szerveztek. A Balatonon hajózva készítettek közösen mustot, egyúttal bejelentették: jövőre nemzetközi olaszrizling fajtaversenyt indítanak.

Gasztro MTI

Már virágzik a kéknyelű Badacsonyban

A badacsonyi borvidék őshonos szőlőfajtájának, a kéknyelűnek a virágzását ünneplik Badacsonyban gasztronómiai, borrendi és szakmai programokkal péntektől vasárnapig a helyi Vinum Vulcanum Borlovagrend és Badacsonytomaj önkormányzata szervezésében.

Gasztro hvg.hu

A szürke 30 árnyalata

Ha nem is tengerentúli útra készülnek a badacsonyi borászok, azért a budapesti New York palotáig eljönnek, hogy március 20-án bemutassák a borvidék másfél száz borát.

Gasztro I. N.

A hőség borai – kritikusunk jelenti a kastélyparkból

Ki gondolná, hogy vakmerő dolog nyáron a szabadban borfesztivált tartani? Hm, mintha lenne rá számos példa akár a Balaton környékén is. Hőálló, kemény, borfanok rengeteget tanulhattak, és a felhozatalra sem lehetett panasz.

Gasztro Izsák Norbert

Létezik-e a tökéletes kéknyelű?

Mint a Szent Grál nyomába, úgy eredtünk Badacsonyba az elmúlt hétvégén, hogy választ találjunk a bortörténelem egyik bennünket leginkább izgató kérdésére: létezik-e a tökéletes kéknyelű, és ha nem, akkor van-e legalább iható, kellemes ebből a fajtából?