Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#karfiol

Tech MTI

Megfejtették a karfiol különös formájának titkát

Egy nemzetközi kutatócsoport megfejtette a pagodakarfiol, más néven romanesco brokkoli jellegzetes formája mögött rejlő titkot: a növény azért lesz ilyen, mert a rügyeiből nem fejlődnek virágok. Ehelyett szárakká változnak, amelyek sikertelenül próbálnak virágot hozni.

Gasztro hvg.hu/turizmus.com

Ezt ették a Nobel-díjasok az idén

43 szakács 4 napig sütött-főzött 1300 vendégre, akik a stockholmi városházára voltak hivatalosak, hogy a királyi család tagjaival megünnepeljék a 2014. évi Nobel-díjasokat egy gálavacsorán.

Gasztro hvg.hu

Ez a 10 szag uralja a konyhát

A főzéshez-sütéshez sok olyan hozzávalót használunk fel, aminek enyhén szólva: intenzív illata van. Ennek ellenére imádjuk a belőlük készült ételeket.