Gasztro hvg.hu/turizmus.com 2014. december. 22. 17:41

Ezt ették a Nobel-díjasok az idén

43 szakács 4 napig sütött-főzött 1300 vendégre, akik a stockholmi városházára voltak hivatalosak, hogy a királyi család tagjaival megünnepeljék a 2014. évi Nobel-díjasokat egy gálavacsorán.

A menü Klas Lindberg és Daniel Roos séfek vezényletével készült. A puritán svédek nem előételeztek, levessel nyitottak, még hozzá meglehetősen érdekessel: a zöldborsós, citromos karfiol levesbe tarisznyarákot bújtattak. A főfogás szarvas pecsenye volt, amihez sült sárga céklát, sárgarépát, füstölt gyöngyhagymát és krumplipürét körítettek. Desszertnek sáfrányos pannacottát és Gotland szigetéről érkezett kék málnát adtak fel.

protokoll-etikett.hu

A gálavacsorán (december 10-én) 7000 porcelántányérral, 10 ezer evőeszközzel és 5400 pohárral terítettek a Nobel étkészletből, amelynek jellegzetes színei a fehér, a kék és az arany.