Tényleg hosszabb ideig élhet, aki kevesebbet eszik, de van itt egy nagy de
Amerikai kutatók egérkísérlet segítségével vizsgálták meg, milyen hatása lehet az élettartamra annak, ha valaki kevesebbet eszik. Az eredmény igen meglepő.
Amerikai kutatók egérkísérlet segítségével vizsgálták meg, milyen hatása lehet az élettartamra annak, ha valaki kevesebbet eszik. Az eredmény igen meglepő.
A kalóriabevitel csökkentésének egyik legegyszerűbb módjához elég az órát figyelni – mutat rá egy friss vizsgálati eredmény.
Meglepte a brit Queen Mary University of London kutatóit, hogy az emberi szervezet nem azonnal reagál az étkezés elhagyására. A kezdeti időszak után azonban több erős változást is megfigyeltek.
Akár azzal is komoly hatást lehet elérni az elhízás kapcsán, hogy az alacsony kalóriatartalmú ételeket az ételkiszállító appok feltűnőbb helyre helyezik – mindezt egy kutatás is alátámasztja, de több dolog is hatékonynak bizonyult a területen.
Egyre népszerűbb az időszakos böjtölés a fogyókúrázók és az egészséges életmódot követők között. A kalóriamegvonásnak ez a módja számos előnnyel járhat, de nem való mindenkinek.
Közismert, hogy rendszeres, késői evés könnyen vezet elhízáshoz. Amerikai kutatók azt is megmagyarázták, hogy miért történik mindez, milyen mechanizmusok állnak a háttérben.
Nem számít, hogy menni a súlyunk, hajlamosak vagyunk az igazság elferdítésére, ha étkezésünkről és a bevitt kalóriákról faggatnak bennünket – állítja egy új kutatás. Egy másik pedig a mögöttes okokat is tudni véli.
A Semmelweis Egyetem szakemberei arra figyelmeztetnek, hogy a drasztikus fogyókúrázás komoly egészségügyi kockázatot rejthet.
Az új szabályozás a nagyobb éttermeket érinti.
2010-ben az üdítőitalok 100 milliliterre vetített átlagos energiatartalma 40 kalória volt, ma 22 kalória.
Az ausztrál Macquarie Egyetem kutatói szerint az általuk megvizsgált, a Google Play áruházából letölthető alkalmazások 88 százaléka figyeli meg a felhasználókat, és gyűjt róluk valamilyen adatot.
Alaposan átalakították az italgyártók a termékpalettájukat. A csökkentett kalóriatartalmú és kalóriamentes üdítőik aránya 23 százalékról 57 százalékra emelkedett.