Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#hónap_séfje

Gasztro hvg.hu

Ráspi: elárulok egy titkot

Ráspi, azaz Horváth József 1992-ben alakította át szülei fertőrákosi házát étteremmé. A név azóta márka lett. Ám míg idáig a vendégek zarándokoltak a fővárosból a Sopron melletti településre, most a híres szakács-borász hozza éttermét Budapestre.

Gasztro Vétek György

„Nem hajtunk a Michelin-csillagra”

Amit a szakácsiskolában tanult, igyekezett elfelejteni, a mestereitől azt leste el, mit hogyan nem szabad csinálni. Amikorra tisztába jött a szisztémákkal, beült egy céges autóba és négy év kihagyás után gurult vissza a vendéglátásba. Pethő Balázs ma az ország egyik legjobb, toplistás éttermének a konyhafőnöke.

Gasztro Vétek György

„Nem volt bennem féltékenység”

Évek óta szó szerint szájról szájra jár a hír a Balaton partjáról, miszerint van egy jó étterem Szemesen. Ahova télen is benyithatunk. Csúcsközelben egy vidéki vendéglő, ami többek között az idén a Vendéglátás szaklap alapította „Az év konyhája díjat” is elnyerte. Ezen a konyhán a kezdetektől Jahni László főz.

Gasztro Vétek György

„Az éttermeknek akár hetven százaléka is bezárhat”

Merczi Gábor itthon már konyhafőnök volt, amikor beállt egy hajóra szakácssegédnek. Hosszú évek kemény munkája után már csak egy lépés választotta el attól, hogy ismét első ember legyen a konyhán, de mert a türelem nem tartozik az erösségei közé, inkább hazajött, és egy budapesti hotel séfje lett.