Lisztériaszennyezés miatt visszahívott kétfajta virslit is az Aldi
Az áruház arra figyelmeztetett, hogy a lisztériás étel elfogyasztása után a terhes nők, a kisgyermekek és a legyengült immunrendszerűek megbetegedhetnek.
Az áruház arra figyelmeztetett, hogy a lisztériás étel elfogyasztása után a terhes nők, a kisgyermekek és a legyengült immunrendszerűek megbetegedhetnek.
Vadonatúj repohár és évtizedek óta szinte változatlan menü: megnéztük, mi a titka a balatonszemesi strandnál negyven éve működő, Vincze család által vezetett András büfé legendás hekkjének.
A Római-parti mobilgát tervezett építése miatt a vendéglősök augusztus 31-ig kaptak működési engedélyt, utána nekik kell gondoskodniuk épületeik bontásáról. Kilátogattunk a helyszínre.
Beigazolódni látszanak az előzetes várakozások, amelyek szerint egy egyszerű balatoni nyaralás is átmenetileg kiforgathatja a családot a vagyonából. A strandokon napi sok ezer forintot lehet otthagyni úgy is, hogy semmi extrát nem veszünk, csupán bemegyünk, fürdünk, napozunk, eszünk, iszunk, de csak annyit, hogy még pont ne haljunk éhen vagy szomjan. Körülnéztünk a balatoni strandokon, hogy mi mennyibe kerül. Első ránézésre nem sokba, másodikra azonban már legalábbis nem kevésbe.
A balatoni nyaralók is kideríthetik, valóban hekket esznek-e, és nem valami más halat tettek-e eléjük.
Úgy fest, a vendéglátóipar továbbra is stabil bevételi forrásként számol a vendégek átverésével – legalábbis ez derül ki olvasóink történeteiből. A vendéglősök előszeretettel számláznak többet és mást, mint amit a vendég fogyasztott, de nem riadnak vissza a termékek silányításától, vagy feltűnő mennyiségi csonkításától sem. A hozzá nem értés, a vendégekkel való időnként vállalhatatlan kommunikáció így a főszezoni hajszában pedig már-már mindennapos.
Dobos torta, rakott krumpli, disznótoros, halászlé, bográcsgulyás, kakaós csiga, Túró Rudi és még sorolhatnánk – ugye mindenki tudja mi a közös bennük? Egy angol tervezőgrafikus turistaként már megfordult nálunk, hosszabb idő után ismét Magyarországon járt a közelmúltban, és elhatározta, hogy lerajzolja azokat a magyar ételeket, amiket evett. S ezt a blogján meg is osztotta a nagyvilággal.
Hóesés, szakadó eső, belvíz, árvíz. Az egész ország arra vár, hogy ha vízről van szó, mindenki a Balatonra asszociáljon. Talán a hét végi varázslat a Gellértben meghozza a jó időt is.
Mi más fejezhetné ki a történelmi magyar vidékek 1100 éves összetartozásának erejét, minthogy egyenlőként foglalunk helyet a pörköltszaft kerek asztalánál? Hiszen az erdélyi kürtőskalács neve ugyanazt jelenti Sopronban, akárcsak a bácskai rizseshúsé Esztergomban.
Friss a hal? Hideg a fröccs? Tiszta a korzó? Elindult a nyár 30 fokos melegrekorddal és zsúfolt vízpartokkal. Ön tudja, mit eszik? Nem fontos, csak jó legyen? Teszteltük a hekket a Római-parton.
Igazi hungarikum a keszeg, a fogas, mégis hekket eszünk a Balatonnál, mert nem szálkás, és olcsóbb is. Ha mégis balatoni halfajtából készült ételt választunk az étlapról, úgy sem biztos, hogy hazait kapunk, vagy nagy valószínűséggel fekete piacról származót. Július utolsó szombatja a balatoni halak napja, a Balaton természeti értékeinek védelmével kapcsolatos szemléletváltást mozdítaná elő, hiszen egészséges és finom húsú halakkal teli a víz, amelynek minősége kiváló.