Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#gasztrokönyvespolc

Gasztro K. G.

Finomságok ajándékba – recept

Először a szemünkkel eszünk. Az kívánja meg a piacon virító gyümölcsöket, zöldségeket, a hentes pultjában a húsokat, vagy éppen a cukrászdák kirakatában a süteményeket. De ezzel együtt már a csábítás kulináris trükkjét is ismerjük. S az ajándékozás varázsát, azét a különös pillanatét, amikor kiderül, hogy a díszes dobozka, vagy alkalmivá avanzsált befőttesüveg milyen finomságokat rejt.

Gasztro K.G.

Konyhanyelv, azoknak is, akik nem akarnak főzni

A Könyvfesztiválon debütált a kötet, amelynek szerzője nem hivatásos szakács, csak a gyomor örömeinek szerelmese, amatőrként maga és barátai kedvére kezdett el sütni-főzni. Hogy az így szerzett tudást és tapasztalatokat megírta, az egy bölcsésztől voltaképpen el is várható.

Gasztro Tóth Sándor

Sörökről egy percben

Lehet, hogy télvíz idején nem a legaktuálisabb egy sörről szóló könyvet felemlegetni. De lehet, hogy éppen ilyenkor a legidőszerűbb, mert nem annyira a habzó ital hőmérséklete izgat minket, mint inkább az élmény, amely a kandalló mellett is megadatik.

Gasztro Kovács Gábor

Az utolsó szamizdat?

Valamikor az évezred elején jelent meg Glück Frigyes és Stadler Károly szerkesztésében az Inyesmesterség (sic) könyvének reprintje. A két kiváló férfiú – előbbi a híres Pannónia tulajdonosa, utóbbi a Központi Indóház vendéglőse – 1889-ben elérkezettnek látta az időt, hogy egy mindenki számára hasznos gasztronómia könyvet adjon ki.

Gasztro Kádár Mónika

A tökéletes vacsora nyomában

Az emberek nem táplálkozni járnak étterembe. Mindenki az élményt keresi. Vajon mennyibe kerül egy igazán ütős élmény? A választ és a tökéletes élményt Jay Rayner, az Observer díjnyertes étteremkritikusa keresi Las Vegastól Londonig, Moszkvától Tokióig.