#disznótoros
Disznótoros lett az év strandétele
A BalaToros mellett egy gombócos erőleves is megszerezte az első helyet.
"A pálinka a magyar identitás elválaszthatatlan része"
Fazekas Sándor részt vett egy kolbász- és pálinkafesztiválon, és elmondta, hogy egyre jobbak a pálinkák, illetve hogy a disznótorosból is hungarikumot csinálnának.
Böllérfesztivál - falunapok a Millenárison
Jóformán ki sem szárad a halak hűlt helye, és már disznóságok készülődnek a budai Millenáris Parkban. Halfesztivál után a soron következő hétvégén, február 19-21-én Böllérfesztivál.
Disznótoros hétvége a szentendrei skanzenben
A Jászárokszállási Fogadóban ebédre már frissen fűszerezett hurka, kolbász várja a munkában megfáradtakat, az étkekhez...
Milyen az igazi disznótor? – recept
Disznóvágás vagy disznótor? Legtöbbünknek igazából egyre megy. Maradjunk annyiban, az utóbbi nincs az előbbi nélkül.
Nem menekülnek a román disznók
Bár az EU hagyományos kultúrát támogató, tavalyelőtt közzétett irányelve – amely szerint két évig még nem tiltják a házi sertés leszúrását – idén érvényét vesztette, a romániai állat-egészségügyi igazgatóságok képviselői szerint a gazdák többnyire továbbra is hagyományos módszerekkel vágják a disznót - írja az erdélyi Krónika.
A tökéletes kocsonya – recept
„Krisztus király ünnepe és Ádvent első vasárnapja között kocsonyának főzését veszi fontolóra a felelősen gondolkodó férfiember. A férfiember szót hangsúlyoznunk muszáj, mert a kocsonya készítéséhez emelkedett érzület, mély erkölcsi komolyság és érett intellektus szükségeltetik, ezen tulajdonságok pedig ismeretes módon a férfiúi szubjektum sajátjai.”
Disznótoros: mi lesz a koleszterinnel?
A disznóölés időszaka november 30-tól, András napjától februárig tart. Hideg időben biztonságos az állat bontása, ilyenkor a húsok jól kiszellőznek, és nem kell félni a befülledésétől, romlásától. A disznóöléshez és a hús feldolgozásához kellő számú segítő kézre van szükség.
A tökéletes tarja - recepttel
Grillen, serpenyőben, sütőben, egyben vagy szeletben, hidegen vagy melegen, füstölve, nyersen vagy főzve a tarja öreg hentesek, ifjú ragadozók és köztes hódolók szerint a legszaftosabb hús.