Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#disznótoros

Gasztro hvg.hu

Böllérfesztivál - falunapok a Millenárison

Jóformán ki sem szárad a halak hűlt helye, és már disznóságok készülődnek a budai Millenáris Parkban. Halfesztivál után a soron következő hétvégén, február 19-21-én Böllérfesztivál.

Világ hvg.hu

Nem menekülnek a román disznók

Bár az EU hagyományos kultúrát támogató, tavalyelőtt közzétett irányelve – amely szerint két évig még nem tiltják a házi sertés leszúrását – idén érvényét vesztette, a romániai állat-egészségügyi igazgatóságok képviselői szerint a gazdák többnyire továbbra is hagyományos módszerekkel vágják a disznót - írja az erdélyi Krónika.

Élet+Stílus hvg.hu

A tökéletes kocsonya – recept

„Krisztus király ünnepe és Ádvent első vasárnapja között kocsonyának főzését veszi fontolóra a felelősen gondolkodó férfiember. A férfiember szót hangsúlyoznunk muszáj, mert a kocsonya készítéséhez emelkedett érzület, mély erkölcsi komolyság és érett intellektus szükségeltetik, ezen tulajdonságok pedig ismeretes módon a férfiúi szubjektum sajátjai.”

Plázs hvg.hu

Disznótoros: mi lesz a koleszterinnel?

A disznóölés időszaka november 30-tól, András napjától februárig tart. Hideg időben biztonságos az állat bontása, ilyenkor a húsok jól kiszellőznek, és nem kell félni a befülledésétől, romlásától. A disznóöléshez és a hús feldolgozásához kellő számú segítő kézre van szükség.

Élet+Stílus Vétek György

A tökéletes tarja - recepttel

Grillen, serpenyőben, sütőben, egyben vagy szeletben, hidegen vagy melegen, füstölve, nyersen vagy főzve a tarja öreg hentesek, ifjú ragadozók és köztes hódolók szerint a legszaftosabb hús.