Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#borpiac

Vállalkozás hvg.hu

Átrendezi a hazai borpiacot a kormány?

A szaktárca szeretné visszaszorítani "a külföldi borok behozatalát", ezért regisztrációs díjat vetnének ki az importborokra, vagy csak azon hazai vállalkozói körre, amelyek egy konkrét uniós tagállamból származó bort forgalmaznak, ez még nem világos. Mindezt a borhamisítás elleni fellépéssel indokolják. Az elképzelés részletei egyelőre nem ismertek.

Vállalkozás hvg.hu

Száz éves a Bikavér

Grőber Jenő 1912-ben írta le először a híres bikavér „receptjét”. Persze jóval korábban is készült vegyes szürettel bikavérhez hasonló vörösbor Egerben és Szekszárdon, de a tiszta forrást az egri nagybirtokos gazda hozta létre.

Vállalkozás MTI

Jön az uniós biobor

Az idei szürettől az Európai Unióban feltüntethetik a bortermelők termékeiken az "ökológiai bor" kifejezést.

Gazdaság MTI / hvg.hu

A magyar borok esélyei az amerikai piacon

A magyar borászat az Amerikai Egyesült Államokban csak kiváló minőséggel és jól szervezett marketingmunkával tud sikereket elérni – állapították meg Magyar bor helyzete az amerikai piacon címmel tartott bormarketing tanácskozás résztvevői csütörtökön Pécsett.

Itthon MTI

Mi számít zavart okozó borimportnak?

Az elmúlt években az országba behozott importborok zavart okoznak a magyar borpiacon - mondta Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő (Fidesz), az országgyűlés mezőgazdasági bizottsága szőlészeti és borászati albizottságának elnöke az albizottság keddi ülésén Budapesten.

Gazdaság hvg.hu

Hol issza meg a magyar a borát, és milyet? – felmérés

Tudatosan választanak a magyar borfogyasztók: vásárláskor a szőlőfajta és a pincészet játsszák a legfontosabb szerepet, míg a csomagolásra csak kevesen figyelnek – többek között ez derült ki a KutatóCentrum és a Marketing&Media közös villámkutatásából.

Gazdaság MTI/hvg.hu

Piero Antinori: a szupertoszkán tapasztalatok és a magyar bor sikere

A hatvanas-hetvenes években válságban lévő toszkán bortermelés mára a világ élvonalába került annak köszönhetően, hogy a hagyományokat össze tudta egyeztetni az új hatásokkal. Az olasz borászatot megváltoztató szupertoszkán mozgalom egyik elindítója és vezéralakja, Piero Antinori nemrég a budapesti VinCE 2010 szakmai konferencián tartott előadása után kérdésekre is válaszolt.