Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#bio

OTP Agrár

Mit fogunk enni 50 év múlva?

Noha a bio élelmiszerek egyre inkább előtérbe kerülnek, ne legyenek illúzióink: a nagyüzemi előállítás nélkülözhetetlen. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a nagy volumenű termelést ne lehetne természetközelibbé tenni.

Zhvg Dobos Emese

Kőbe van vésve, hogy a menza csak egészségtelen lehet?

A hazai közétkeztetés igen kevés pénzből gazdálkodik, ám a szakértők szerint ennek nem kellene megakadályoznia azt, hogy egészségesebb, akár bioélelmiszereket használjanak fel az ételek elkészítésénél. Ehhez elsősorban a beszerzési módokon kellene változtatni, de jó lenne átalakítani a fogyasztók ízlését is.

Gazdaság Balla Györgyi

Fölöslegesen lett bombaüzlet a gluténmentes konyha

Az Európai Unióban nagyjából 5 millió ember szenved lisztérzékenységben, jelenleg ez az egyik leggyakoribb krónikus betegség – a felnőttek és a gyerekek körében is. Nem csoda, hogy dollármilliárdos üzlet épült köré. Csakhogy a lufi – szakértők szerint – hamarosan ki fog pukkadni. A bio és a paleo mellett jön a vegán, és minden kezdődik elölről.

Vállalkozás hvg.hu

Nem kamu, permetszer helyett zenével óvják a növényeket a kórokozóktól

Gilles Josuan a dél-franciaországi Bouche-du-Rhone megyében termel cukkinit már sok éve. Biogazdálkodó, nem használ rovarirtót. Néhány éve ültetvényét megtámadta a mozaikvírus, a termés feláldozása sem volt hatásos ellenszer, a vírus maradt és pusztított. Végül az interneten bukkant rá a Genodics cégre, amely különös módszert javasolt: a zenét.

Élet+Stílus hvg.hu

Veszélyes vegán virsli

Bio és vegán, csak éppen ne tegyünk a közelébe mágnest, mert lekapja a tányérról. Fémet tartalmazó minivirslit vontak ki a forgalomból.

Élet+Stílus hvg.hu

Városi biogazdálkodás

Jövőre akár 15 ezer euró támogatást is kaphatnak azok a bécsi mezőgazdasági társulások, amelyek biogazdálkodásra váltanak. A város mind több termelőt szeretne megnyerni a környezetbarát módszereknek.