Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Michelin-kalauz

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz

Újra meg kellett tanulnunk azt, amit a nagyszüleink csináltak a konyhában – Michelin-csillaggal vidéken

Az első magyarországi Michelin-kalauzban két vidéki étterem is csillagot kapott: az esztergomi 42 és a tatai Platán Gourmet, utóbbi mindjárt kettővel lett gazdagabb. A két étterem séfjével, Barna Ádámmal és Pesti Istvánnal beszélgettünk a vidéki és általában a magyar gasztronómiában rejlő lehetőségekről.

Vállalkozás MTI

Ez a séf boldog, hogy megszabadult a Michelin-csillagaitól

Sébastien Bras a délnyugat-franciaországi étterem, a Le Suquet konyhafőnöke önként mondott le a mások által hőn áhított legmagasabb minősítésről, mivel túlságosan nagy nyomást jelent számára naponta megfelelni a tökéletesség szimbólumát jelképező elismerésnek.

Gasztro Vétek György

Benne vagyunk – mi is az a Michelin?

Ugyan eddig is benne voltunk, de mintha nem vettek volna rólunk igazán tudomást. Mostantól azonban változott a helyzet, a zord szívű inspektorok megítélték a várva várt első csillagot egy budapesti étteremnek, és egyúttal négy új Bib Gourmand matricát is kiosztottak, ami biztató jelnek tűnik a jövőre nézve.