Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Mautner_Zsófia

hvg360 Nemes Nikolett

Mautner Zsófi: Egyáltalán nem igaz, hogy a vidéki konyha a hús krumplival

Új szakácskönyvvel jelentkezett Mautner Zsófi, aki, bár bevallottan a nemzetközi, egzotikus fűszerekben gazdag, ázsiai és közel-keleti ízek rajongója, ezúttal egy alföldi falu, Kunmadaras gasztronómiai örökségéből merít. Ami egyben családi örökség is, a gyerekként ott töltött nyaraknak, a nagyszülők verandás házának emléke, a pompás húsleveseké, a sparhelten készülő kacsasülté és a roppanós barackbefőtteké. Egyebek között arról beszélgettünk vele, hogyan lehet visszahozni a nosztalgiával átitatott ízélményeket, elképzelhető lesz-e fügével, amit régen a barackos gombóc jelentett, és hogy miért kegyetlen a téli falu. Interjú.

Gasztro Roma Sajtóközpont

Van háló, de hol a hal? – Mautner Zsófi roma ételeket főz

A nagy gyerekek már kirepültek, ezért öt kisebbet vett magához a feleségével az a tiszai halász, aki a cigány halételek világába vezeti be Mautner Zsófia gasztrobloggert és a Romani Gasztro egyik szerzőjét a Roma Sajtóközpont új sorozatában, a Masina mesék-ben.

Élet+Stílus -gy-

Aranykönyves csokitorta

Az idei könyvfesztivál záróeseményén bearanyozták Mautner Zsófi receptjeit. A Főzőiskola alapfokon című kötete az olvasók, a közönség szavazatai alapján Aranykönyv díjas lett. Így az ő lisztmentes csokoládé tortájával aranyoztuk be május első vasárnapját, vagyis anyák napját.

Gasztro hvg.hu

Ez a 10 szag uralja a konyhát

A főzéshez-sütéshez sok olyan hozzávalót használunk fel, aminek enyhén szólva: intenzív illata van. Ennek ellenére imádjuk a belőlük készült ételeket.