Münchenben dolgozik a legjobb magyar séf
A „Hagyomány és Evolúció” mára kétségtelenül Magyarország legjelentősebb professzionális szakácsversenye lett. Idén a fődíjat Molnár Gábor, a müncheni Geisel’s Vinothek séfhelyettese kapta.
A „Hagyomány és Evolúció” mára kétségtelenül Magyarország legjelentősebb professzionális szakácsversenye lett. Idén a fődíjat Molnár Gábor, a müncheni Geisel’s Vinothek séfhelyettese kapta.
A magyar szakácstársadalom megosztottságának hullámai elérték a hvg.hu oldalait is: a február második felében lebonyolított két szakácsverseny rendezői közül a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke kifogásolta, hogy a versenyekről szóló február 24-i beszámolónk a társaságot rossz színben tüntette fel, miközben a másik csoport, a Hagyomány és Evolúció versenyét túlságosan is dicsérte. Az alábbiakban közöljük a Bocuse d’Or elnökének levelét és beszámolónk szerzőjének válaszát.
Ideális vasárnapi programnak bizonyult a Hagyomány és Evolúció szakácsverseny döntője - végre testközelben részese lehetett bárki az utóbbi időben sokat emlegetett gasztroforradalomnak.
Egyik szemünk nevet, a másik pedig sír. Egészen a közelmúltig nem volt egyetlen valamirevaló szakácsversenyünk sem, most pedig már kettő is van. De nem is Magyarországon lennénk, ha ez nem két, egymással már szóba állni sem hajlandó társaságot jelentene. Pár nappal ezelőtt tehát verseny volt a Gerbeaud-házban, és a Hungexpo Foodapest élelmiszeripari kiállításon is.