Budai: A pálinka a kormányzati ciklus egyik legsikeresebb terméke
A pálinka nem véletlenül vált hungarikummá, ugyanis olyan hagyomány megtestesítője, amely fontos eleme a magyarság kultúrájának - mondta az államtitkár a Destillata 2014 díjátadóján.
A pálinka nem véletlenül vált hungarikummá, ugyanis olyan hagyomány megtestesítője, amely fontos eleme a magyarság kultúrájának - mondta az államtitkár a Destillata 2014 díjátadóján.
Szép magyar sikerrel zárult a 2013-as, ausztriai Destillata nemzetközi párlatverseny, amelyre 14 ország 163 főzdéje összesen 1555 mintával nevezett. Hazánkat 15 pálinkaház képviselte, és 113 éremmel az országok szerinti összesítésben a dobogós harmadik helyet szerezte meg.
A Márton és lányai pálinkák – amint azt a legutóbbi Destillatán elhozott díjak is bizonyítják – az ország legjobbjai közé tartoznak. Múlt héten a Rézangyal Mediterrán Bisztrójában szervezett pálinkavacsorán az étterem fogásai mellé kínálták a pompás italokat, melyek bizony messze felülmúlták az ételeket.
Nemcsak gyümölcsből, de zellerből vagy akár sütőtökből is lehet érmes párlatot főzni – ez is kiderült az Ausztriában megrendezett Destillata nemzetközi párlatverseny csütörtökön megtartott budapesti díjkiosztóján.
A magyar főzdék ismét kiválóan szerepeltek az idei Destillata nemzetközi párlatversenyen, ahol 12 ország, 171 (ebből 24 magyar) főzde 1 560 mintával vett részt. A megméretésen több különlegesség is elismerésben részesült.
A Nemzetgyőztes 14 éremmel az Agárdi Pálinkafőzde lett, a következő legtöbb (13) díjat a Zimek Manufaktúra nyerte el...
Az Ausztriában megrendezett Destillata 2010 nemzetközi párlatversenyen a 15 induló ország közül összesítésben a magyarok a harmadik helyet érték el, 77 éremmel. A legeredményesebbnek járó Nemzetgyőztes díjat idén a Zimek Manufaktúra kapta, 11 éremmel.