Autó hvg.hu 2021. június. 11. 10:26

Videó: teljesen kiégett egy daru az M0-áson

A tűz miatt még az aszfalt is tönkrement és cserélni kellett.

Rendkívül látványos videót tett közzé pénteken a Magyar Közút egy lángoló daruról. Azt írták, az M0-s autóútról éppen az M2-esre, Vác felé tartott egy daru, amikor olajfolyás miatt félreállt a sofőr. Ekkor egy felhevült rész viszont begyújtotta az olajat, ami miatt kiégett a teljes jármű.

A Magyar Közút Instagram-posztja szerint viszont nemcsak a daru, hanem az út és annak környezete is jelentősen sérült: megégett a szalagkorlát, a táblák, a fém beleégett a burkolatba, a megégett gumi-műanyag-alumínium elegy miatt a bitumen kijött, a burkolatot így fel kell marni és 50 méter hosszan teljesen ki kell cserélni.

Ezenkívül a több száz méternyi olajfolyás nyomainak eltüntetéséhez kőporlisztet is kiszórtak. A tűzesetben senki nem sérült meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Lengyel Tibor 2021. június. 20. 15:00

Könnyen szerzett százmilliók - az államban nyugodtan bízhatnak Gődény és társai

Közeledik a 2022-es választás, de még a 2018-as után is 2,1 milliárd forintot próbál behajtani az állam azoktól a pártoktól, amelyek nem érték el akkor az 1 százalékos eredményt és emiatt vissza kellene fizetniük a kampánytámogatást. Köztük van az ezzel már 2014-ben megbukó, de azóta más miatt elítélt egykori monoki polgármester, Szepessy Zsolt, valamint a járványveszélyt tagadó Gődény György pártja is. Semmi garancia nincs rá, hogy mindez nem ismétlődik meg jövőre.